I Krohnen får du moderne, fleksible lokaler som er tilrettelagt for en trygg, effektiv og friksjonsfri arbeidshverdag.
Byggets hovedinngang leder rett inn i en sosial sone med grønne planter og synlig treverk, som skaper en lun og innbydende atmosfære. Her finner du en åpen og klimavennlig husrestaurant drevet av Søtt+Salt, mingleområder og felles møterom.
Krohnen tilbyr fleksible kontorløsninger, fra åpne arbeidslandskap og cellekontorer til multirom og sosiale soner. Lokalene kan tilpasses etter behov, og gir stor fleksibilitet for ulike bruksområder.
Bygget er designet med en rekke bærekraftige tiltak, inkludert fjernvarme, solceller, sjøvannskjøling, lavkarbon ekstrem-betong og massivtrekonstruksjon. Dette har resultert i BREEAM-NOR Outstanding-sertifisering* og NOLLC02-sertifisering*, samt en nominasjon i Bergen kommunes Arkitektur- og byformingspris 2024, noe som gjør Krohnen til et av de mest bærekraftige næringsbyggene i Norge.
Tidligere lå det en parkeringsplass og et lite murbygg her i Damsgårdsveien 14. Mursteinene fra dette bygget er gjenbrukt i garderoben, sykkelstallen og ved toalettene i første etasje. To sandblåste H-bjelker som også er ombruk, er også synlige her. I de øvre etasjene er et par av veggene kledd med takbjelker fra det gamle bygget, og vinduene har fått nytt liv som drivhus hos en dame i Stavanger.
Bygget er tegnet av B+B arkitekter og har en fasade av tre og pusset mur som harmoniserer med området. De inntrukne fasadene i første, andre og femte etasje skaper også en god dialog med nabobebyggelsen.
Navnet Krohnen er en hyllest til Michael Krohn (1765–1834), en fremtredende gründer og forretningsmann som blant annet grunnla Bergen Mekaniske Verksted (Verftet) i Solheimsviken. Fun fact: Under et besøk hos Krohn på Wernerholm på Nesttun i 1859, skrev Bjørnstjerne Bjørnson Norges nasjonalsang, «Ja, vi elsker».
På linje med Krohn, har GC Rieber Eiendom vært fremsynte innen bærekraft. Bygget er tildelt toppscore, Outstanding, i den omfattende BREEAM-sertifiseringen – den mest brukte miljøsertifiseringen for nybygg i Europa. Bygget har også oppnådd en svensk tilleggssertifisering, NOLLCO2. Ved å ta nøye valg og benytte utvalgte materialer, har bygget oppnådd et meget lavt karbonavtrykk på kun 213 kg CO2e/m2 BTA – langt under sertifiseringens krav og omtrent halvparten av et normalt referansebygg. Valg som fossilfri byggeplass (biodiesel), lavkarbon ekstrem-betong og bruk av massivtre har spilt en nøkkelrolle i å redusere karbonavtrykket.