Endelig kommer det nye kontorlokaler på Marineholmen

Illustrasjon av hvordan Marineholmen kan bli seende ut etter utbyggingen av nye kontorlokaler i henhold til den nye reguleringsplanen.
Publisert: 18/07/2024
Kategori: Marineholmen

Adresse: Thormøhlensgate 51 B
Areal: Ca. 16 000 kvm
Planlagt ferdigstilt: 2026
Etasjer: 6
Arkitekt: HLM
Kommunikasjon: 250 meter til buss og bybane, sykkelparkering og garderobe, parkeringshus på området, kort vei til Bergen Busstasjon og ByGarasjen.
Miljøsertifisering: Planlagt BREEAM-NOR Excellent

Adresse: Thormøhlensgate 51 B
Areal: Ca. 16 000 kvm
Planlagt ferdigstilt: 2026
Etasjer: 6
Arkitekt: HLM
Kommunikasjon: 250 meter til buss og bybane, sykkelparkering og garderobe, parkeringshus på området, kort vei til Bergen Busstasjon og ByGarasjen.
Miljøsertifisering: Planlagt BREEAM-NOR Excellent

God mulighet for innovative næringsaktører

Nå kommer det endelig nye kontorlokaler til leie på Marineholmen, i et av Bergens mest spennende næringsområder. Her bygger vi et fremtidsrettet og fleksibelt næringsbygg over seks etasjer.

Vil du bli en del av Bergens knutepunkt for fremtidsrettet marin næring? GC Rieber Eiendom har fått klarsignal for neste utbyggingsfase på Marineholmen. Dermed kan vi endelig tilby nye kontorlokaler i et av Bergens mest spennende områder for næringsliv.

Næringsbygget MK1, som skal bygges i Thormøhlensgate 51 B blir cirka 16 000 kvadratmeter stort. Bygget reises med fleksibilitet i tankene, og her kan du være med og utforme arealet etter dine behov i et energieffektivt og moderne næringsbygg sentralt plassert i en bydel i vekst.

Fleksible kontorlokaler

Vi har som mål at det nye bygget på Marineholmen skal bli BREEAM-NOR Excellent-sertifisert. Det vil i tillegg ha sjøvannskjøling fra Marineholmen Ocean Energy, fjernvarme, bli bygget som passivhus i energiklasse A og få solceller på taket. Det gjør ikke bare MK1 til et bygg med svært høye bærekraftsambisjoner, men sikrer også stabile og forutsigbare kostnader for leietakere.

Har du spesielle krav eller behov? Vi har god erfaring med å tilrettelegge for lokaler som dekker veldig ulike behov, enten det er teknisk avansert forskning og utvikling, utdanning eller fleksible kontorlokaler. Som leietaker hos GC Rieber Eiendom har du stor mulighet til å påvirke i utformingen av lokalene, slik at de blir skreddersydd til dine behov.

Områdekart over Marineholmen med næringsbyggene MK1 og MK2 som utgangspunkt

MK1 vil ligge sentralt plassert på Marineholmen. Her er det kort vei til bybane, buss og hovedvei.

Sentrum for innovativ næring

Geniale ideer klekkes ofte ut på tvers av fagdisipliner, bransjer og miljøer. Vårt overordnede mål med Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen er å legge til rette for nyskapning og å skape miljøer som tiltrekker seg ledende bedrifter og talenter.

Det er ikke tilfeldig at mange av Bergens fremste tech- og finansmiljøer har etablert seg i Solheimsviken, eller at Marineholmen, byens knutepunkt for fremtidsrettet marin næring, også huser flere av verdens mest kompetente marine fagmiljøer.

På Marineholmen er det allerede investert 400 millioner i forskningsrelatert infrastruktur. Her får du unik tilgang på talenter, med BI kun en kort spasertur unna og Universitetet i Bergen bare en rusletur gjennom Nygårdsparken. I Høyteknologisenteret finner du også mange studenter og forskere.

I dag holder mer enn 150 virksomheter med cirka 3500 ansatte til på Marineholmen. Blant dem er DNV-GL, Lerøy, Cargill, NCE Seafood Innovation Cluster, Norsk Havlaboratorium, ILAB, Mattilsynet, Veterinærinstituttet, SINTEF, EY, MSD Animal Health, NIBIO Bergen, Pharmaq, iteam, Fjell Technology Group, Salmon Group, Marineholmen RASlab, Webstep, Vestlandets Innovasjonsselskap, DOF Subsea, Stacc, Ricoh, Tekna, Biomega, Simula og Sarsia.

Visualiseringer av hvordan MK1 kan bli seende ut. Her er det ikke bare plass til kontorlokaler, men også gode rekreasjonsområder og fellesarealer.

Utsikt, mat og trening

Marineholmen ligger fint plassert mellom Puddefjorden og Nygårdsparken. I tillegg til grønn og blå utsikt, byr området på et bredt utvalg av kaféer, restauranter og gode utearealer. Her kan ansatte blant annet nyte sauna, bystrand, brygge og sjøfront eller gode løperuter rundt Store Lungegårdsvannet.

Har du spørsmål om dine muligheter i MK1?

Nysgjerrig på hva som skjer i Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen?

Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen er et pulserende og inkluderende nabolag hvor det alltid er noe kjekt på gang – alt fra festivaler og teaterforestillinger til sjøbading, badstuhygge, kafébesøk, pop-ups, bruktmarkeder og mye mer.

Velkommen til nabolaget som fremmer kreativitet, samarbeid, innovasjon og hverdagshygge.

keyboard_arrow_up